AĞĞĞĞĞIŞAM NE YEMEK YAPAYIM BEYİM?

Biz çalışan bireyler  evde yemek yaparken zorlanıyoruz.. !!!

 ( başlıkta sexist olan yazar bu  cümlesiyle sexist dilden arınmanın önemine vurgu yapıyor çaktırmadan.. )

Evde yemek yapmazsak ekonomik kriz teğet geçmiyor  tam olarak gövdemizi ikiye ayıran ve sonsuza uzanan ekstreler belimizi büküyor! 

Ev ekonomisinin bir adım ötesinde tabi ki  sağlığımız söz konusu.. Sağlığımız çöküyor..
Helak oluyoruz 100 bin milyon kez ısıya maruz kalmış ivvreeennç yağlarda kızarmış  yemekle , suya batırılıp çıkarılmış salatalar arasında..  Tüm bunlar yanında gerçekten ne yediğimizi asla bilmiyoruz.. 

Evde yemek yapsak;

En temel kaçış - BEN YEMEK YAPMAYI BİLMİYORUM!  Güzel arkadaşım kendini kandır da bari bize yapma - din kardeşiyiz! 

Gelelim diğer bahanelerimize; 
  1. Vakit yok .. 
  2. Yorgun geliyoruz..  
  3. Zaten geç geliyorum akşam 10 da mı yemek yiycem ? 
Hak verdik mi  peki ?  Malesef.... Hayır.  1  - 2 küçük hileyle herkes yemek yapabilir. 

Son 2 yıldır  18.30 da işimden çıkıyorum ve 19.30 sularında evde oluyorum. Kendime  hazırladığım yemeklerden örnekleri de ekleyeyim de  kayıtlara geçsin .. 

Kızarmış patlıcana sarınmış dondurulmuş iç  kıyma
                                  

 Artık herkesin derdi tasası sağlıklı beslenmek  değil mi?! Evet evet evet .. 

O zaman haftalık yemek planı yapıp haftanın 1 gününde marketimize, kasabımıza uğrayıp alışverişimizi yapsak nasıl olur?   Yahut mevsiminde sebzemizi meyvemizi alsak dondursak  ya da eski usullerle konserve yapsak? 

Ayrıca öğlenleri ofise yemek götürmek çok mantıklı bişi haline geldi..  O işi de aradan çıkarmak mümkün..  

  İşten eve gidip kendime harika yemekler hazırlarken hayatımı kolaylaştıran  detayları sizinle de paylaşmak isterim. 

dondurulmuş  ve kağıtta pişirilmiş somon 

  •   Alışveriş sonrası yıkanmış kurutulmuş sebze- meyve - ot.
Sebzelerimizi aldığımız gibi yıkayıp iyice kurutup buzdolabına öyle kaldırmak. Kurutucu kullanmak oldukça önemli bunu atlamamak gerek. 

Salata yapmak istediğinizde hayatınızı nasıl kolaylaştırdığını göreceksiniz.  Taze taze sebzelerden yemek yapmak istediğinizde hafta içi az olan vaktinizden çalmak yerine  yemeğinize doğrama işlemiyle başlamak vakit kazanmanıza yardımcı olacaktır. 

  •  Sebzelerinizi ve etlerinizi  pişmeye hazır halde buzlukta bekletmek.. 

 Porsiyonluk kıyma , haşlanmış tavuk , haşlanmış  bakliyat  ,doğranmış soğan, biber, rendelenmiş domates , közlenmiş patlıcan /biber ,  marine edilmiş et , şekillendirilmiş köfte ,  börek ,gözleme , birbirine yapışmayacak şekilde porsiyonluk olarak paketlenip dondurulabilir. Et suyu,tavuk suyu  buz poşetlerine doldurulup yemeklerinize 1-2 tane ekleyebilir hem besleyici özelliğini hem de  lezzetini arttırabilirsiniz. Mevsiminde taze baharatlar buz kaplarında üzeri su ile doldurularak dondurabilir ve  yemeklerinize 1 kalp ekleyip taze baharat kullanabilirsiniz.   Hatta ve hatta kıymanızı yemek içinde kullanılan hali ile de dondurabilirsiniz. . Tüm bunlar el  oyalayacak dertlerden sizi kurtaracak ve yemek yaparken hızınızı oldukça arttıracaktır.

İhtiyacınız olan tek zaman pişme süresi olacak.. 

Derin dondurucu da gıda saklamak ayrı bir uzmanlık konusu.. Bunun için detaylı araştırmalarımız devam etmekte.. 
  • Konserve yapmak 
Konserve  bamya , fasulye , domates , patlıcan yemekleri de aynı şekilde hayat kurtarıcı oluyor.

Çorba yapıp saklamak istiyorsanız..  Yok artık bunun da konservesi olur muymuş demeyin.. 
Oluyor efendim.. 

Kaynama sıcaklığında iken  kavanoza alıp kapağını kapatıp  ters bir şekilde oda sıcaklığına düşmesini bekleyip buz dolabına kaldırabilirsiniz. Saklama süresi : 6 ay .  çorbanızı dondurmamız da mümkün 

Sarımsakları soyduktan sonra bir miktar tuz ekleyip robottan geçirip  üzerine bir miktar  su ekleyip bir kavanozda  buzdolabında 4 hafta boyunca saklayabilirsiniz. 

                                 Kolay yemekler  ve kolay pişirme yöntemleri seçin ..  

Fırında yemek pişirirken ya da piknikte iken fazla fazla sebze közleyip  dondurabilirsiniz.    Tavuk , et haşladığınızda  suyunu fazla fazla hazırlayıp dediğimiz gibi  buz poşetinde , yoğurt kabında  buz kabında  dondurucuya atabilirsiniz.

Bir iş için kolları sıvadıysanız fazla yapın bir kısmı buzlukta sizi beklesin.. Buzluğa koyduğunuz gıdaların üzerine tarih yazan etiketler koymayı ihmal etmeyin.

Mutfakta bir baş aşçı olmamızı bekleyen kimse yok  sanırım. Boğazımızdan temiz güzel gıdalar geçsin yeter.. 

Temiz gıda  iyi yaşam habercisi..  

 marine edilmiş dondurulmuş antrikot ve sebze sote / kremalı sos eklendi.

Ayrıca alkolik değilim şarap kan yapar.. Şimdi dağılabiliriz. :)
 Sevgiyle kalınnn..
 Afiyetle beslenin :)

3 yorum

Click here for yorum
16 Mayıs 2016 05:20 ×

Ellerine sağlık yawrum ��kan yapar kısmına katılıyorum ��

Balas
avatar
admin
3 Mayıs 2018 09:32 ×

Great post on "Biz çalışan bireyler evde yemek yaparken zorlanıyoruz.. !!!". As a professional chef i have to appreciate your work. Keep Posting useful posts like this. Keep in touch with my websites- chocolate training | cutlery course

Balas
avatar
admin
Thanks for your comment