( başlıkta sexist olan yazar bu cümlesiyle sexist dilden arınmanın önemine vurgu yapıyor çaktırmadan.. )
Ayrıca alkolik değilim şarap kan yapar.. Şimdi dağılabiliriz. :)
Sevgiyle kalınnn..
Afiyetle beslenin :)
Evde yemek yapmazsak ekonomik kriz teğet geçmiyor tam olarak gövdemizi ikiye ayıran ve sonsuza uzanan ekstreler belimizi büküyor!
Ev ekonomisinin bir adım ötesinde tabi ki sağlığımız söz konusu.. Sağlığımız çöküyor..
Helak oluyoruz 100 bin milyon kez ısıya maruz kalmış ivvreeennç yağlarda kızarmış yemekle , suya batırılıp çıkarılmış salatalar arasında.. Tüm bunlar yanında gerçekten ne yediğimizi asla bilmiyoruz..
Evde yemek yapsak;
En temel kaçış - BEN YEMEK YAPMAYI BİLMİYORUM! Güzel arkadaşım kendini kandır da bari bize yapma - din kardeşiyiz!
Gelelim diğer bahanelerimize;
- Vakit yok ..
- Yorgun geliyoruz..
- Zaten geç geliyorum akşam 10 da mı yemek yiycem ?
Hak verdik mi peki ? Malesef.... Hayır. 1 - 2 küçük hileyle herkes yemek yapabilir.
Son 2 yıldır 18.30 da işimden çıkıyorum ve 19.30 sularında evde oluyorum. Kendime hazırladığım yemeklerden örnekleri de ekleyeyim de kayıtlara geçsin ..
Artık herkesin derdi tasası sağlıklı beslenmek değil mi?! Evet evet evet ..
O zaman haftalık yemek planı yapıp haftanın 1 gününde marketimize, kasabımıza uğrayıp alışverişimizi yapsak nasıl olur? Yahut mevsiminde sebzemizi meyvemizi alsak dondursak ya da eski usullerle konserve yapsak?
Ayrıca öğlenleri ofise yemek götürmek çok mantıklı bişi haline geldi.. O işi de aradan çıkarmak mümkün..
İşten eve gidip kendime harika yemekler hazırlarken hayatımı kolaylaştıran detayları sizinle de paylaşmak isterim.
Sebzelerimizi aldığımız gibi yıkayıp iyice kurutup buzdolabına öyle kaldırmak. Kurutucu kullanmak oldukça önemli bunu atlamamak gerek.
Salata yapmak istediğinizde hayatınızı nasıl kolaylaştırdığını göreceksiniz. Taze taze sebzelerden yemek yapmak istediğinizde hafta içi az olan vaktinizden çalmak yerine yemeğinize doğrama işlemiyle başlamak vakit kazanmanıza yardımcı olacaktır.
- Sebzelerinizi ve etlerinizi pişmeye hazır halde buzlukta bekletmek..
Porsiyonluk kıyma , haşlanmış tavuk , haşlanmış bakliyat ,doğranmış soğan, biber, rendelenmiş domates , közlenmiş patlıcan /biber , marine edilmiş et , şekillendirilmiş köfte , börek ,gözleme , birbirine yapışmayacak şekilde porsiyonluk olarak paketlenip dondurulabilir. Et suyu,tavuk suyu buz poşetlerine doldurulup yemeklerinize 1-2 tane ekleyebilir hem besleyici özelliğini hem de lezzetini arttırabilirsiniz. Mevsiminde taze baharatlar buz kaplarında üzeri su ile doldurularak dondurabilir ve yemeklerinize 1 kalp ekleyip taze baharat kullanabilirsiniz. Hatta ve hatta kıymanızı yemek içinde kullanılan hali ile de dondurabilirsiniz. . Tüm bunlar el oyalayacak dertlerden sizi kurtaracak ve yemek yaparken hızınızı oldukça arttıracaktır.
İhtiyacınız olan tek zaman pişme süresi olacak..
Derin dondurucu da gıda saklamak ayrı bir uzmanlık konusu.. Bunun için detaylı araştırmalarımız devam etmekte..
- Konserve yapmak
Konserve bamya , fasulye , domates , patlıcan yemekleri de aynı şekilde hayat kurtarıcı oluyor.
Çorba yapıp saklamak istiyorsanız.. Yok artık bunun da konservesi olur muymuş demeyin..
Oluyor efendim..
Kaynama sıcaklığında iken kavanoza alıp kapağını kapatıp ters bir şekilde oda sıcaklığına düşmesini bekleyip buz dolabına kaldırabilirsiniz. Saklama süresi : 6 ay . çorbanızı dondurmamız da mümkün
Sarımsakları soyduktan sonra bir miktar tuz ekleyip robottan geçirip üzerine bir miktar su ekleyip bir kavanozda buzdolabında 4 hafta boyunca saklayabilirsiniz.
Kolay yemekler ve kolay pişirme yöntemleri seçin ..
Fırında yemek pişirirken ya da piknikte iken fazla fazla sebze közleyip dondurabilirsiniz. Tavuk , et haşladığınızda suyunu fazla fazla hazırlayıp dediğimiz gibi buz poşetinde , yoğurt kabında buz kabında dondurucuya atabilirsiniz.
Bir iş için kolları sıvadıysanız fazla yapın bir kısmı buzlukta sizi beklesin.. Buzluğa koyduğunuz gıdaların üzerine tarih yazan etiketler koymayı ihmal etmeyin.
Fırında yemek pişirirken ya da piknikte iken fazla fazla sebze közleyip dondurabilirsiniz. Tavuk , et haşladığınızda suyunu fazla fazla hazırlayıp dediğimiz gibi buz poşetinde , yoğurt kabında buz kabında dondurucuya atabilirsiniz.
Bir iş için kolları sıvadıysanız fazla yapın bir kısmı buzlukta sizi beklesin.. Buzluğa koyduğunuz gıdaların üzerine tarih yazan etiketler koymayı ihmal etmeyin.
Mutfakta bir baş aşçı olmamızı bekleyen kimse yok sanırım. Boğazımızdan temiz güzel gıdalar geçsin yeter..
Temiz gıda iyi yaşam habercisi..
![]() |
marine edilmiş dondurulmuş antrikot ve sebze sote / kremalı sos eklendi. |
Ayrıca alkolik değilim şarap kan yapar.. Şimdi dağılabiliriz. :)
Sevgiyle kalınnn..
3 yorum
Click here for yorumEllerine sağlık yawrum ��kan yapar kısmına katılıyorum ��
Balas:)
BalasGreat post on "Biz çalışan bireyler evde yemek yaparken zorlanıyoruz.. !!!". As a professional chef i have to appreciate your work. Keep Posting useful posts like this. Keep in touch with my websites- chocolate training | cutlery course
BalasShow Conversion Code Hide Conversion Code Show Emoticon Hide Emoticon