SÜSLÜ PÜSLÜ KURABİYECİKLER NASIL YAPILIR?

KENDİ HAZIRLIĞINI KENDİN YAP!

Özel günlere kurabiye yapılır hanım ...  

Önce malzemeler... sonra tarif .. Az sonra örnekler ve püüfff noktalar... Oku hanım oku sevindir yavrunuu.. 

Defalarca denenmiş tariflerdir. Gönül  rahatlığı ile pişirebilirsiniz. 
  • 250 gr margarin ( küp küp doğranmış)
  • 200 gr  mısır nişastası
  • 1 yumurta
  • 100 gr pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı zencefil ( tercihen) 
Süslemek için ;
  •  Beyaz şeker hamuru
  •  Gıda boyası
  • Şeker hamuru kalıbı 
  • Kurabiye kalıbı 
  • Arjantin pasta şekeri

Un dışında tüm malzemeleri karıştırıp  yoğurun , aldığı kadar unu da ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar  yoğurun. Buz dolabında biraz  15 dk dinlendirip merdane ile açıp tercih ettiğiniz  kalıp ile şekillendirip  tercihen yağlı kağıt ile kaplı tepsiye dizin. 

 175 derecede 10- 15 dk pişirmek kafi. Üzerleri hafif pembeleşince fırından çıkarabilirsiniz. 

Süsleme yapmak için  kurabiyelerin soğumasını bekliyoruz.

Şeker hamurunu nişasta ile açıyoruz ve kalıp yardımıyla kesip su  ile kurabiyelerin üzerine sabitliyoruz.  

Süsleme kısmını hayal gücünüze bırakıyorum.. İstediğiniz modelleri küçük bir araştırma neticesinde bulabilirsiniz. 

Dantel temalı sedefli nişan kurabiyeleri. 

Püf noktalarımız: 


1-Şeker hamuru  kimyasal yapısından dolayı sıcağı sevmez. 
2-Şeker hamuru nişasta ile açılır. 
3- Toz gıda boyası kullanılacak ise, çok çok az bir miktar su  eklenmeli ve sıvılaştırılıp akabinde şeker hamuruna yedirilmelidir. 
4- Şekillendirilmiş şeker hamuru bal yahut su ile yapıştırılabilir ancak bal biraz ağır bir tad katıyor. Su tercih sebebi. Su yapısını bozuyor ... Sebeple gözle görülen yerlerinde dikkatli çalışmak lazım.  Su ile temas halinde olan yerlerde yırtılmalar meydana gelir. Güzelim süslemeler ziyan olur. Aman dikkat.!

5- Kurabiyelerin üzerini kapladığımız şeker hamurunu bir miktar kalın açarsak pürüzsüz bir kaplama olur. 
6- Kaplanmış kurabiye üzerine gelen 2. kat şeker hamurunu ise olabildiğince ince açarak kullanalım ancak yırtılmamasına dikkat edelim. 

7- Her kurabiye için ayrı kalıp almanıza gerek yok , bardak, kalem arkası bazen aldığınız karton üzerine bir çizimle elde kesim yapabilirsiniz. Yüksek adetlerde sorun olabilir ancak kendi işinizi görecek kadarını  rahatlıkla yaparsınız. ( diş buğdayı için yaptığım bebek yüzü komple el ile kesilerek hazırlandı. ) 
Diş buğdayı kurabiyesi.
8- Kaplanmış kurabiyeler üzerine 3 noyutlu minik modellemeler yapabilirsiniz. Bunları yaparken  boyutların küçük , kalınlığının kırılmaya dayanıklı olmasına dikkat edilmelidir. 
GÖMLEK AŞKI- DOĞUM GÜNÜ KURABİYESİ 


9-Üzerine gıda kalemi ile küçük notlar yazabilir, değişik paketlemeler ile   minik hediyelere dönüştürebilirsiniz. 

10- Pasta yenmeyen ortamlarda   kurabiyeden bir pasta tasarlayabilirsiniz. Yazıları  üzerine yine  göz kararı tek tek bıçakla kesip su ile yapıştırabileceğiniz gibi, Jem cutter kullanabilirsiniz.   (  Kurabiyeler strafor plaka üzerine çöp şiş ile yerleştirildi. aralarına çikolatalar ve mumlar yerleştirildi.)  
Doğum günü kurabiye pastası
11- Jem cutter kullanmak birazcık zorlu olabilir.  ( Jem cutter da nesi  diyenler tık tık.. ) Bu sebeple biraz pratik edilmesi gereken bir  şekillendirici kendisi. Azcık video azcık deneme yanılma güzel işler çıkıyor.


RENKLİ RESİMLİ- NİŞAN KURABİYECİKLERİ. 

12-Kurabiyelerimiz kapalı cam bir kavanozda 3 hafta bozulmadan kalıyor.  :) 

Günlerimiz pek bi umutlu rengarek ve sevimli olsun! 
US!


Thanks for your comment