KENDİ HAZIRLIĞINI KENDİN YAP!
Özel günlere kurabiye yapılır hanım ...
Özel günlere kurabiye yapılır hanım ...
Önce malzemeler... sonra tarif .. Az sonra örnekler ve püüfff noktalar... Oku hanım oku sevindir yavrunuu..
Defalarca denenmiş tariflerdir. Gönül rahatlığı ile pişirebilirsiniz.
- 250 gr margarin ( küp küp doğranmış)
- 200 gr mısır nişastası
- 1 yumurta
- 100 gr pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı zencefil ( tercihen)
Süslemek için ;
- Beyaz şeker hamuru
- Gıda boyası
- Şeker hamuru kalıbı
- Kurabiye kalıbı
- Arjantin pasta şekeri
Un dışında tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun , aldığı kadar unu da ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Buz dolabında biraz 15 dk dinlendirip merdane ile açıp tercih ettiğiniz kalıp ile şekillendirip tercihen yağlı kağıt ile kaplı tepsiye dizin.
175 derecede 10- 15 dk pişirmek kafi. Üzerleri hafif pembeleşince fırından çıkarabilirsiniz.
Süsleme yapmak için kurabiyelerin soğumasını bekliyoruz.
Şeker hamurunu nişasta ile açıyoruz ve kalıp yardımıyla kesip su ile kurabiyelerin üzerine sabitliyoruz.
Süsleme kısmını hayal gücünüze bırakıyorum.. İstediğiniz modelleri küçük bir araştırma neticesinde bulabilirsiniz.
![]() |
Dantel temalı sedefli nişan kurabiyeleri. |
Püf noktalarımız:
1-Şeker hamuru kimyasal yapısından dolayı sıcağı sevmez.
2-Şeker hamuru nişasta ile açılır.
3- Toz gıda boyası kullanılacak ise, çok çok az bir miktar su eklenmeli ve sıvılaştırılıp akabinde şeker hamuruna yedirilmelidir.
4- Şekillendirilmiş şeker hamuru bal yahut su ile yapıştırılabilir ancak bal biraz ağır bir tad katıyor. Su tercih sebebi. Su yapısını bozuyor ... Sebeple gözle görülen yerlerinde dikkatli çalışmak lazım. Su ile temas halinde olan yerlerde yırtılmalar meydana gelir. Güzelim süslemeler ziyan olur. Aman dikkat.!
5- Kurabiyelerin üzerini kapladığımız şeker hamurunu bir miktar kalın açarsak pürüzsüz bir kaplama olur.
6- Kaplanmış kurabiye üzerine gelen 2. kat şeker hamurunu ise olabildiğince ince açarak kullanalım ancak yırtılmamasına dikkat edelim.
7- Her kurabiye için ayrı kalıp almanıza gerek yok , bardak, kalem arkası bazen aldığınız karton üzerine bir çizimle elde kesim yapabilirsiniz. Yüksek adetlerde sorun olabilir ancak kendi işinizi görecek kadarını rahatlıkla yaparsınız. ( diş buğdayı için yaptığım bebek yüzü komple el ile kesilerek hazırlandı. )
![]() |
Diş buğdayı kurabiyesi. |
8- Kaplanmış kurabiyeler üzerine 3 noyutlu minik modellemeler yapabilirsiniz. Bunları yaparken boyutların küçük , kalınlığının kırılmaya dayanıklı olmasına dikkat edilmelidir.
![]() |
GÖMLEK AŞKI- DOĞUM GÜNÜ KURABİYESİ |
9-Üzerine gıda kalemi ile küçük notlar yazabilir, değişik paketlemeler ile minik hediyelere dönüştürebilirsiniz.
10- Pasta yenmeyen ortamlarda kurabiyeden bir pasta tasarlayabilirsiniz. Yazıları üzerine yine göz kararı tek tek bıçakla kesip su ile yapıştırabileceğiniz gibi, Jem cutter kullanabilirsiniz. ( Kurabiyeler strafor plaka üzerine çöp şiş ile yerleştirildi. aralarına çikolatalar ve mumlar yerleştirildi.)
![]() |
Doğum günü kurabiye pastası |
Show Conversion Code Hide Conversion Code Show Emoticon Hide Emoticon